Brief federale regering en onderhandelaars

De werkgroep Leuven Rechtdoor heeft vandaag 15/9/2014 een brief verzonden naar de federale regering, federale regeringsonderhandelaars en Kamerleden van de kieskring Vlaams-Brabant betreffende de vraag tot volledige en onmiddellijke intrekking van de vliegroute Leuven Rechtdoor, die sinds 6 maart 2014 werd ingesteld door Belgocontrol.

Deze brief wordt ondersteund door democratisch goedgekeurde moties van 4 betrokken gemeentes (Holsbeek, Haacht, Keerbergen en Rotselaar). Diverse andere betrokken gemeenten nemen in de komende dagen nog een standpunt in en vervoegen mogelijk onze eis.

Het enorme protest en de lawaaihinder bij de bewoners onder Leuven Rechtdoor toont aan dat de Leuven Rechtdoor opstijgroute een duidelijke concentratie van het vliegtuiglawaai is, naar een regio die reeds minstens 70% van alle landende verkeer van de luchthaven te verwerken krijgt.  Bovendien is de route slecht voor het milieu, onveiliger en onlogisch, in tegenstelling tot de historische Leuven West route. Wij vragen een onmiddellijke en volledige terugkeer naar de historische vliegcorridor Leuven west voor alle vliegtuigen die opstijgen vanaf 07R en vliegen naar de bakens CIV, LNO, SPI, ROUSSY, PITES en SOPOK.

Deze vraag wordt ook verder gesteund door meer dan 4000 handtekeningen vanuit een  petitie die blijft doorlopen via http://www.petities24.com/leuvenrechtdoor. Zowel via facebook als de website www.leuvenrechtdoor.be blijven we de inwoners op de hoogte houden van de evolutie. Zo is de werkgroep zich aan het voorbereiden om al of niet samen met de betrokken gemeenten een juridische procedure op te zetten.